Znanje rešuje življenja!

zazivljenje.jpgVabilo na brezplačne obnovitvene tečaje prve pomoči Za življenje

V Sloveniji zaradi srčnega zastoja dnevno umre pet ljudi. Ker reševalne ekipe za dostop do poškodovanca navadno potrebujejo 10 do 12 minut, lahko prav ukrepi laikov odločajo o življenju.
Ali poznate simptome in znake akutnega koronarnega sindroma, najpogostejšega vzroka za srčni zastoj?

Veste, kaj je avtomatski defibrilator (AED) in ali bi ga znali uporabiti?

Na takšna vprašanja odgovarjamo na brezplačnih obnovitvenih tečajih prve pomoči, ki jih izvajamo študentje medicinskih fakultet v Ljubljani in Mariboru v okviru projekta Za življenje. Tečaj traja 4 ure in obsega teoretični del, ki ga vodi usposobljen predavatelj, ter praktični del, pri katerem kot inštruktorji sodelujejo študentje medicine. ,

zazivljenje1.jpg

Udeleženci tečajev se naučijo pristopa k poÅ¡kodovancu, temeljnih postopkov oživljanja, uporabe avtomatskega defibrilatorja (AED), oskrbe krvavitev in ran, prepoznave nujnih stanj, ki lahko ogrozijo življenje…

Tečaji so organizirani večkrat mesečno v Ljubljani in Mariboru, datumi pa objavljeni vsak mesec na spletni strani www.zazivljenje.org kjer se lahko na tečaj tudi prijavite.

Naslednji brezplačni obnovitveni tečaj prve pomoči bo potekal 25. februarja od 16. do 20. ure na Medicinski fakulteti na Korytkovi 2 v Ljubljani.

zazivljenje2.jpg

Vabljeni!

Ekipa projekta Za življenje
www.zazivljenje.org
Društvo študentov medicine Slovenije