Zdravstveno osebje, ki dela v psihiatričnih bolnišnicah se sooča z vedno večjo frekvenco fizičnega nasilja

psihiatricen.jpgVeč kot polovica sester na oddelkih za duševno bolne je že bila fizično napadena, je pokazala anketa in statistika prijav zaposlenih. Vendar je ta številka mnogo večja kajti večina teh incidentov se ne prijavlja.

Študija v zavodu Zaupanja in zasebnih bolnišnicah v Angliji ter Walesu kaže, da so bili prav tako napadeni pacienti ( pacient – pacient ) in ugotavljajo, da je treba nekaj ukreniti in ustaviti nasilje.

Direktorji bolnišnic zagotavljajo, da bodo situacijo vzeli resno in poostrili varnostne ukrepe ter dodatno izobraževali zaposlene.

Kot poročajo v nekem zdravstvenem časopisu, medicinsko osebje že vrsto let čaka na obljubljeno vadbo samoobrambe. Revizija zdravljenj in ukrepov proti nasilju ter zaščiti zaposlenih je stekla v 8 od 10-ih organizacij, ki nudijo zdravstveno oskrbo 30.000 bolnikom z duševnimi motnjami v Angliji in Walesu.

Sestre, zdravniki, obiskovalci in pacienti se sprašujejo, kaj lahko naredijo, da ne bi prihajalo do tako nasilnih napadov oz. kako se jih čim učinkoviteje ubraniti.

Sestre pravijo, da so trpele zaradi zlomov, izpahov in modric na očesih. Nekateri pacienti so izdali, da jim je petina starostnih pacientov grozila, da jih bo napadla.

Vsi se zavedajo, da je potrebno zmanjšati stopnjo nasilja.

Predlagajo, da bi se osebje moralo okrepiti, izboljÅ¡ati njihovo fizično moč, tečaji samoobrambe, raznorazni rekviziti, varnostniki na oddelkih,  pacienti pa naj bi se vključevali v več preventivnih aktivnosti proti nasilju itd…

Kako pa je kaj v naših psihiatričnih bolnišnicah in z osebjem ?

Dajte malce komentirat tisti, oz. tiste, ki ste zaposlene v psihiatričnih ustanovah.

Je huje kot v Angliji ali so naši pacienti manj nasilni ?

1 reply

Comments are closed.