Zahvala zdravstvenemu timu Travmatološke klinike

zahvala zdravstvenemu osebju

Sem Mart Dekleva, pacient, ki je bil sprejet v UKC 11. decembra 2012, zaradi prometne nesreče. Večino svojega bivanja sem bil hospitaliziran na oddelku C, stare travmatološke klinike. Zaradi dolžine bivanja na oddelku sem imel možnost spoznati delovanje oddelka in klinike na splošno. Sestrski team je vsak dan poskrbel, da sem imel vse potrebno, da bi se v času bivanja počutil dobro in da sem lahko hitro okreval.

Delo, ki je vsem na očeh so tako ali tako opravljali vestno in korektno, tako da mislim, da ni potrebno, da bi njihovo delo posebej hvalil. Rad pa bi poudaril, da so storili vse, da je moje prenašanje in sprejemanje situacije potekalo tekoče, ter brez večjih osebnostnih pretresov.

V času, ko mi je bilo težko, so našli toplo besedo in z dejanji pokazali, da jim je mar zame. Ne poznam pravilnikov dela in obveznosti zaposlenih na C oddelku, vendar sem prepričan, da je čut in skrb za pacienta nekaj, kar zaposleni nosijo v sebi.

Poleg nege, so odlično delo opravljale sestre, ki so skrbele, da so bile moje rane vedno čiste, ustrezno previte in negovane, tako da do tega trenutka ni prišlo do nobene okužbe, ki bi lahko škodila mojemu okrevanju. Med začasnim odpustom sem svoje rane negoval sam, po strokovnih in natančnih navodilih sester. Njihovo delo in skrb za paciente bi lahko bil model za marsikoga.

Ko sem dovolj okreval, da sem lahko vstal iz postelje in se prestavil na invalidski voziček in kasneje s pomočjo bergel naredil prve korake po nesreči, gre zasluga delovnim in fizio terapevtkam. Vedno sem bil deležen odličnih terapij za razgibavanje poškodovanih okončin, ter nasvetov, kako čim lažje shajati s poškodbami in kako z razgibavanjem povečati funkcionalnost poškodovanih okončin.

V času, ko je bil moj lečeči zdravnik zadržan, so na vsa moja vprašanja odgovorili oddelčni zdravniki. Zavedam se, da sem imel veliko vprašanj, vendar so mojo radovednost vedno uspeli zadovoljiti, kar kaže na strokovnost in izkušenost zdravnikov.

Največja zahvala pa gre Dr. Boštjanu Slugi, ki je s svojim znanjem naredil to, da lahko v prihodnost zrem z upanjem, da se bom lahko spet nekoč gibal brez pomoči, da bom lahko nekoč spet funkcionalen.

Vedno je bil pripravljen razložiti situacijo in imel vedno pripravljen načrt, kako rešiti, kar se rešiti da. S svojim delom in s svojim odnosom do pacientov mi je vlival upanje na najboljše, vendar kljub temu ni nikoli vlival lažnega upanja ali izkrivljal dejanskega stanja.

Težko je izraziti hvaležnost skozi besede ali dejanja, vendar sem želel, da bi tudi drugi izvedeli, kako zelo sem hvaležen svojemu zdravniku, zato sem se odločil, da napišem to pismo. Želim si, da bi način dela Dr. Boštjana Sluge in njegovih sodelavcev postala stalnica dela v UKC Ljubljana.

V svojem pismu, razen svojega zdravnika, nisem imenoval nikogar, ker sem prepričan, da bi koga pozabil, zato upam, da boste smatrali moje besede enakovredne za vse, ki so del C oddelka oziroma del moje zgodbe.

Res hvala vsem.

Mart Dekleva