Utrinki iz 4. teka misli na srce

Projekt Misli na srce, ki deluje znotraj Društva študentov medicine Slovenije, je 15. 4. 2009 v parku Tivoli organiziral 4. tek Misli na srce.

Prireditev je potekala v okviru meseca sociale in zdravja pod okriljem Å tudentske organizacije univerze v Ljubljani (Å OU) s podporo Leka in podjetja Jamnica.

Njen glavni namen je bil spodbujanje ljudi k zdravemu življenjskemu slogu in ozaveščanja javnosti o problematiki bolezni srca in ožilja, ki so najpogostejši razlog smrti pri nas.

Tekači so se lahko preizkusili na progah dolgih 2 km, 4 km in 10 km. Prijavnine ni bilo.

misli-na-srce

Hkrati je potekala akcija ozaveščanja javnosti o problemu boleznih srca in ožilja in v sklopu nje brezplačne meritve holesterola, krvnega sladkorja, tlaka in ogljikovega oksida v izdihanem zraku. Na prizorišču so potekale še naslednje spremljevalne dejavnosti: tečaj oživljanja z uporabo  avtomatskega defibrilatorja, pogovor s priznanim tekaškim strokovnjakom Urbanom Praprotnikom, test tekaške obutve, predstavitev športnih srčnih merilcev in očal ter degustacija športnih in mlečnih napitkov.

Tek Misli na srce postaja tradicionalen, saj je letos potekal že četrtič. Prireditev je namenjena širši populaciji, ljudem vseh starosti.

Teka se je udeležilo preko 1100 tekačev, prišli pa so tudi številni obiskovalci, ki niso tekli, so pa glasno spodbujali tekače ali se udeležili ostalih spremljevalnih dejavnosti.

Odzivi so bili zelo pozitivni. Ljudje so bili navdušeni nad brezplačnimi meritvami, dobro organiziranim tekom in pozitivnim vzdušjem. Naklonjeno je bilo tudi vreme.

[nggallery id=21]

1 reply

Comments are closed.