Pustite otroke!

Stara sem 33 let. Imam 4 letnega sinčka, ki je zelo živ, zdrav in vesele narave.Naj povem, da sem sama že vrsto let uporabnica psihiatrije, kateri pa se zadnje čase pošteno oddaljujem saj se mi zdi, da v njej velikokaj smrdi.

Ker pa nisem smetar, ne mislim mešati dreka.Tako sva se z mojim otrokom znašla enkrat pred otroškim psihologom oz. psihologinjo. Testi, kot pri vsakem takem pregledu, nič kaj posebnega. Seveda sem povedala, da mi je bila določena diagnoza psihične bolezni.Morda zaradi tega ponovno povabilo mojega sina k psihologinji. Prav opravila sva teste še enkrat in odšla domov. Naj povem, da je z oči laika oz. mamice moj otrok opravil teste zelo dobro, razen nekaterih napak, manjših.

Predvčerajšnjim spet dobiva povabilo na še en razgovor oz. kontrolni pregled. Najprej sem premišljevala, da bi ga preprosto odpeljala, potem pa je nekaj v meni prekipelo.

Poklicala sem in vprašala, če je pregled nujen. Psihologinja s katero sem govorila po telefonu je rekla, da ne, vendar je na moje začudenje (oz. začudenje ni bilo tako veliko, saj sem pri psihologih tega že vajena), rekla, da naj bi imel motnje koncentracije in da je nemiren. Tako naj bi napisala psihologinja pri kateri sva bila nazadnje.Odslovila sem jo in jo obvestila, da ne bova prišla.

Naj še enkrat poudarim, da imam popolnoma zdravega sina, ki ima res veliko energije, ampak meni se ne zdi to nič kaj slabega prej pozitivno in vedno se ga da umiriti. Z njim ni nikakršnih problemov in je zelo priden otrok.

Zelo, zelo pa me moti to, da današnji psihologi že 4 letnemu otroku postavljajo neke diagnoze.

Ljudje božji kam smo prišli?V nobenem primeru 4 leta star otrok, razen izjemno redkih primeru ni primeren za postavitev take diagnoze.Res ne vem kaj je z njimi ali enostavno nimajo dela ali kaj jim je. No gospodje in gospe psihologi mojega otroka vam čisto gotovo ne prepustim v roke. Naj vas opozorim na star rek, ne kliči hudiča. In to zagotovo je klicanje hudiča.

Marsikatera mamica jim preprosto verjame in iz popolnoma zdravega otroka zaradi mišljenja okolice postane nekakšen bolnik in to dragi moji pri 4 letih starosti.

Nezaslišano.

Poleg tega pa bo to pisalo v njegovem zdravstvenem kartonu in pred vstopom v šolo bojo to informacijo posredovali učiteljem in zelo lahko se zgodi, da bo zato imel slabše ocene, govorim teoretično. naj bo psiholog za takšnega otroka  ali za otroka, ki bi pa imel res kakšne težave poudarjam ZADNJA ODLOČITEV.

In mamice in ateki, ne pustite se, da vam perejo možgane.