Odvzeta licenca zaradi razmerja s pacientko

doc-patient.jpg41- letnemu zdravstvenemu tehniku, ki je delal v centru za duševno zdravje v Newportu, je bila odvzeta licenca zaradi partnerskega odnosa s pacientko.

Charles Henry Johnston je bil zaposlen v Devon Partnership NHS Trust. V dveh priložnostih, ki ju je imel, mu je spodletelo postaviti primerne profesionalne meje s svojimi pacienti, pravtako pa se o morebitnih skrbeh, ki jih je imel, ni pogovoril s svojim delodajalcem.

Porota zdravstvenega in babiškega sveta (NMC) in pristojni komite je sprejel Johnstonovo priznanje ter upoštevala dejstvo, da je uvidel svojo napako.

Odlo?il se je, da prekine pogodbo in svojim novim delodajalcem v Lampton Court.

Porotniki so opazili, da je kon?al z delom zdravstvenega tehnika in spoznal, da bi verjetno rajši videl, da mu vzamejo licenco, kot to, da slovi kot ZT, ki si je dovolil preživeti no? s pacientko v lastnem domu.

Predstavnica NMC Leila Harris je dejala: ? Porota je upoštevala vse dokaze, ki so bili dokazani pred tem, vklju?no z dosedanjim dobrim delom g.Johnstona. Naredil je nekaj pravilnih korakov s tem ko je svojim novim delodajalcem pojasnil zgodbo.

Kakorkoli, stroški so bili izjemno visoki in so ?vsebovali? tudi ranljivo pacientko. Gospodu Johnstonu je žal, da si je dovolil imeti spolni odnos s pacientko.?

Zaradi tega razloga se je porota odlo?ila, da mu vzame licenco za opravljanje del zdravstvenega tehnika.

Da ne boste kaj plavšali s pacientkami pri nas saj boste tudi pri nas ob licenco :)