Je Hrvaška lagala? Izigrali so medicinske sestre

hrvaske medicinske sestreHrvaški problemi se očitno kopičijo tudi v zdravstvu. Hrvaške medicinske sestre so se združile v iniciativo proti diskriminaciji za pridobitev odločb-certifikatov za delo v tujini (EU). Zakaj???!

Zbornica zdravstvene nege in ministrstvo za zdravje na Hrvaškem je začelo zavračati vloge za delo medicinskih sester v tujini.

Iniciativa medicinskih sester s končano štiriletno srednješolsko izobrazbo bo 30.7.2015 na ustavno sodišče vložilo vlogo za proučitev odredb in odločb o delu medicinskih sester. 27 ministrov EU je med pristopnimi pogajanji Hrvaške za vstop v EU sklenilo, da so Hrvaške medicinske sestre kompetentne za načrtovanje in izvajanje zdravstvene nege&zdravstvenega varstva, je dejala članica pobude Gordana Miškulin.

croatia and eu

Vse medicinske sestre, ki odhajajo na delo v države EU lahko delo opravljajo le kot negovalke, ker jim zbornica in ministrstvo ne odobrita vlog.

Postavlja se vprašanje kako lahko 25.000 tisoč medicinskih sester z isto licenco dela na Hrvaškem v tujini pa ne. Tu pride do konflikta interesov in pravnoformalnih zapletov.  To pomeni, da je 25.000 tisoč medicinskih sester v prekršku in da nosilcev zdravstvene nege ni?

HrvaÅ¡ka igra nevarno igro in zaradi ignoriranja obvez EU lahko prične plačevati dnevne ‘penale’ po 80.000 eur dokler se spor ne bo reÅ¡il.

V kolikor je Hrvaška vlada lagala med pristopnimi pogajanji EU, potem se lahko upravičeno vprašamo kdo je nosilec zdravstsvene nege na Hrvaškem?!?

Očitno so Hrvati zavajali vse medicinske sestre…

Počakajmo na ugotovitve kako bo odločilo ustavno sodišče pravi Miškulinova.