Gradnja novega urgentnega centra na Jesenicah

nov urgentni center jesenice

Slovenija bo do konca leta 2015 dobila prve nove urgentne centre. Urgentnih centrov po deset in se gradijo s pomočjo evropskih sredstev.

Definitivno bo nov Urgentni center Jesenice pomembna pridobitev za vse paciente gorenjske regije in tudi za zaposlene v bolnišnici.

Zgrajen bo kot prizidek na zahodni strani ambulantnega objekta v katerem se nahaja tudi obstoječa bolnišnična urgenca, del specialističnih ambulant, sprejem, oddelek za laboratorijsko diagnostiko ter lekarna in kuhinja.

Obstoječi prostori bodo delno preurejeni in adaptirani, vzporedno z gradnjo Urgentnega centra bo potekala še gradnja novih prostorov za endoskopsko dejavnost in sprejemno pisarno.

Obstoječa bolnišnična urgenca obsega približno 690 m², nov, sodoben urgentni center pa bo obsegal skoraj 1390 m² in bo zgrajen v skladu z Enotno metodologijo oblikovanja urgentnih centrov v RS.

Zaradi obsežnih gradbenih del bo potrebna tudi ureditev okolice, urejen bo nov plato in nov dovoz za reševalna vozila s pokrito ploščadjo ter nova pot za dostop pešcev do objekta.

Na novo se bo organiziral tudi sistem nmp tako, da naj bi bila nujna medicinska pomoč še bolj dostopna vsem prebivalcem gorenjske.

Oglejte si nekaj fotografij gradnje novega urgentnega centra v SBJ

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG