11. srečanje nujne medicinske pomoči Slovenije 2012

Kljub kriznim časom in pomanjkanju časa so reÅ¡evalne postaje gorenjske že enajsto leto zapored organizirale srečanje nujne medicinske pomoči iz vse Slovenije 9. junija 2012 – Ribno pri Bledu

Druženja, iger, zabave, dobre volje, rajanja in sproščenega vzdušja vseh udeležencev dež ni zmotil. Ob zvokih Juhubande pa smo se zabavali pozno v noč.

Obiskala nas je tudi ekipa helikopterske enote nujne medicinske pomoči

Devet ekip nujnih medicinskih pomoči se je pomerilo v šestih igrah (Imobilizacija, venepunkcija, intervencija na terenu, umetno dihanje, spiranje želodca in osalna pot), kjer so kljub dežju pokazali svoje znanje in veščine. Potek iger si oglejte v fotogaleriji. Bravo vsem za trud in pogum!

Rezultati iger:

Prvo mesto: LAÅ KO

Drugo mesto: SLOVENSKA BISTIRCA

Tretje mesto: KRANJ

Na kratko o srečanju ekip nujne medicinske pomoči Slovenije:

Namen srečanja je tako kot vsako leto izmenjava znanja in izkušenj ter sodelovanje služb NMP in tudi medsebojno spoznavanje.

Srečanje je postalo že tradicionalno in vsako leto gosti medicinske sestre, zdravnike in reševalce iz večine slovenskih enot.

Službe nujne medicinske pomoči  pomagajo 24 ur dnevno 365 dni na leto ljudem, ki so življenjsko ogroženi zaradi bolezni, hude poškodbe ali zastrupitve.

Na srečanju se člani vseh služb pomerijo med seboj v tekmovanju v pripravljenih igrah in veščinah, ki so povezane z vsakdanjim delom v nujni medicinski pomoči.

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem, organizatorjem in seveda udeležencem kajti brez njih srečanja ne bi bilo!


Hvala vsem :)


p.s Srečanje bo tudi drugo leto, zato si dodajte 8.junij 2013 v opomnik :)

Oglejte si fotogalerijo:

[nggallery id=8]