10 značilnosti, ki jih mora imeti medicinske sestra / tehnik na urgenci

E.RMalce za hec veliko za res =)

1.    Mora biti pripravljena na udarce čez in počez ter se voljana vračati nazaj v službo kljub raznoraznim dogodivščinam.

2.    Ko nekdo ˝serje˝, vpije, kašlja, lula po tvojih čevljih, si reče: Vse je v redu, bila je nesreča. Ne skrbite.. saj se mi to ni zgodilo prvič in se bo zagotovo še ponovilo.

3.    Psihično močna in imeti železno voljo ter seveda imeti mora rada veliko krvi & ostalih človeških tekočin.


4.    Moraš biti sposobna zadržati sapo za 20-30 sekund, medtem ko čisti zapečeno blato pomešano z urinom iz babice, ki so jo našli po štirih dneh v stanovanju z zlomljenim kolkom.

5.    Mora obdržati resen obraz, ne glede na to kaj ji govorijo. Kontroliranje same sebe je najpomembnejše. Tiste, ki vzkipijo prepogosto pristanejo same na urgenci.

6.    Imeti mora bolan smisel za humor.

7.    Mora biti sposobna ne jesti 12 ur skupaj in ne lulati 6-8 ur.

8.    Obenem pa mora biti usposobljena sprazniti predalnik poln hrane in nato pojesti še svoje kosilo.

9.    Mora biti samozavestna in imeti sposobnost, da v kritičnih situacijah, lahko polni čakalnici ljudi, ki niso urgentni reče: Če vam ni treba biti tukaj, zginite domov in v ponedeljek  se narišite pri svojemu osebnemu zdravniku!!

10.    Ko dobi konec meseca plačo se mora delati kot, da je vse v najlepšem redu in se tolažiti s temu, da je tako bolje saj če bi bila v Avstriji bi dobila toliko ojrov, da ne bi imela časa zapravit vsega denarja.

Sigurno imate še kako alinejo za dodat  in jo lahko dodate v komentarjih ali pa napišete svoje razmišljanje direktno v blog =)

2 replies

Comments are closed.