Znanje rešuje življenja!

Kategorije : Blogi dijakov in študentov zdravstvenih smeri — Objavil : admin februar 13, 2008

zazivljenje.jpgVabilo na brezplačne obnovitvene tečaje prve pomoči Za življenje

V Sloveniji zaradi srčnega zastoja dnevno umre pet ljudi. Ker reševalne ekipe za dostop do poškodovanca navadno potrebujejo 10 do 12 minut, lahko prav ukrepi laikov odločajo o življenju.
Ali poznate simptome in znake akutnega koronarnega sindroma, najpogostejšega vzroka za srčni zastoj?

Veste, kaj je avtomatski defibrilator (AED) in ali bi ga znali uporabiti?

Na takšna vprašanja odgovarjamo na brezplačnih obnovitvenih tečajih prve pomoči, ki jih izvajamo študentje medicinskih fakultet v Ljubljani in Mariboru v okviru projekta Za življenje. Tečaj traja 4 ure in obsega teoretični del, ki ga vodi usposobljen predavatelj, ter praktični del, pri katerem kot inštruktorji sodelujejo študentje medicine. ,

zazivljenje1.jpg

Udeleženci tečajev se naučijo pristopa k poškodovancu, temeljnih postopkov oživljanja, uporabe avtomatskega defibrilatorja (AED), oskrbe krvavitev in ran, prepoznave nujnih stanj, ki lahko ogrozijo življenje…

Tečaji so organizirani večkrat mesečno v Ljubljani in Mariboru, datumi pa objavljeni vsak mesec na spletni strani www.zazivljenje.org kjer se lahko na tečaj tudi prijavite.

Naslednji brezplačni obnovitveni tečaj prve pomoči bo potekal 25. februarja od 16. do 20. ure na Medicinski fakulteti na Korytkovi 2 v Ljubljani.

zazivljenje2.jpg

Vabljeni!

Ekipa projekta Za življenje
www.zazivljenje.org
Društvo študentov medicine SlovenijeNi komentarjev »

Ni komentarjev.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napišite komentar

*

 


Powered by: Zdravstvena.info
Vse podatke na straneh uporabite le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav ter za izbiro in način jemanja zdravil. Vse dokumente, gradivo, objave in nasvete uporabljate na lastno odgovornost. Vsi prispevki so last avtorjev. Ne odgovarjamo za kakršnokoli vsebino ali škodo, ki bi pri tem nastala. Pisanje in objavljanje na lastno odgovornost. Zdravstvena.info in blog.zdravstvena.info ne prevzemata nikakršne odgovornosti za nastale situacije. Če smatrate, da karkoli ne spada na portal oz. se z kakšno datoteko ali stvarjo, ki se nahaja na portalu ne strinjate nam to pošljite na [email protected] in bomo to stvar odstranili.
Tagi: