Zdravstveno osebje, ki dela v psihiatričnih bolnišnicah se sooča z vedno večjo frekvenco fizičnega nasilja

Kategorije : Blogi - problematika v zdravstvu — Objavil : admin februar 14, 2008

psihiatricen.jpgVeč kot polovica sester na oddelkih za duševno bolne je že bila fizično napadena, je pokazala anketa in statistika prijav zaposlenih. Vendar je ta številka mnogo večja kajti večina teh incidentov se ne prijavlja.

Študija v zavodu Zaupanja in zasebnih bolnišnicah v Angliji ter Walesu kaže, da so bili prav tako napadeni pacienti ( pacient – pacient ) in ugotavljajo, da je treba nekaj ukreniti in ustaviti nasilje.

Direktorji bolnišnic zagotavljajo, da bodo situacijo vzeli resno in poostrili varnostne ukrepe ter dodatno izobraževali zaposlene.

Kot poročajo v nekem zdravstvenem časopisu, medicinsko osebje že vrsto let čaka na obljubljeno vadbo samoobrambe. Revizija zdravljenj in ukrepov proti nasilju ter zaščiti zaposlenih je stekla v 8 od 10-ih organizacij, ki nudijo zdravstveno oskrbo 30.000 bolnikom z duševnimi motnjami v Angliji in Walesu.

Sestre, zdravniki, obiskovalci in pacienti se sprašujejo, kaj lahko naredijo, da ne bi prihajalo do tako nasilnih napadov oz. kako se jih čim učinkoviteje ubraniti.

Sestre pravijo, da so trpele zaradi zlomov, izpahov in modric na očesih. Nekateri pacienti so izdali, da jim je petina starostnih pacientov grozila, da jih bo napadla.

Vsi se zavedajo, da je potrebno zmanjšati stopnjo nasilja.

Predlagajo, da bi se osebje moralo okrepiti, izboljšati njihovo fizično moč, tečaji samoobrambe, raznorazni rekviziti, varnostniki na oddelkih,  pacienti pa naj bi se vključevali v več preventivnih aktivnosti proti nasilju itd…

Kako pa je kaj v naših psihiatričnih bolnišnicah in z osebjem ?

Dajte malce komentirat tisti, oz. tiste, ki ste zaposlene v psihiatričnih ustanovah.

Je huje kot v Angliji ali so naši pacienti manj nasilni ?1 Komentar »

Komentar avtor edn pač

september 25, 2008 @ 7:27 popoldne

vse več je fizičnega in verbalnega nasilja a tako ali tako noben ne naredi nič…mogoče se mora ponoviti francija…?

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napišite komentar

*

 


Powered by: Zdravstvena.info
Vse podatke na straneh uporabite le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav ter za izbiro in način jemanja zdravil. Vse dokumente, gradivo, objave in nasvete uporabljate na lastno odgovornost. Vsi prispevki so last avtorjev. Ne odgovarjamo za kakršnokoli vsebino ali škodo, ki bi pri tem nastala. Pisanje in objavljanje na lastno odgovornost. Zdravstvena.info in blog.zdravstvena.info ne prevzemata nikakršne odgovornosti za nastale situacije. Če smatrate, da karkoli ne spada na portal oz. se z kakšno datoteko ali stvarjo, ki se nahaja na portalu ne strinjate nam to pošljite na [email protected] in bomo to stvar odstranili.
Tagi: