Zasavje za zdravje 2013

Kategorije : Blogi dijakov in študentov zdravstvenih smeri — Objavil : admin april 25, 2013

Sreda, 10. 4. 2013 v Zagorju ob Savi, je bila sončna in prijazna, kot nalašč za prireditev, ki so jo organizirali dijaki zaključnih letnikov programa Zdravstvene nege. Sončen in topel dan je vabil na ploščad pred muzejem kjer so naši dijaki: merili krvni sladkor in tlak, seznanili obiskovalce s programoma Dora in Svit ter jih opozorili na nevarnost rakavih obolenj.

zdravje zasavje

Ker je naše zdravje odvisno od življenjskega sloga so dijaki opozorili na pomen zdrave prehrane in gibanja tudi s slastnimi smoothiji in zumbo.

zasavje za zdravje

Najatraktivnejše pa so bile prav gotovo predstavitve vaj prve pomoči. Bilo je videti kot v akcijskih filmih: reševalno vozilo, sirena in mladi reševalci in reševalke, ki vedo kaj delajo.

YouTube Preview Image

Nekaj besed, o tem kar so reševalci počeli nam je povedal vodja ekipe Damir Bajrić.

»Prikazali smo prvo pomoč v prometni nesreči, ki se je zgodila. Najprej smo prikazali kako se oskrbi zlom ključnice, zlom gležnja, zaustavili smo arterijsko krvavitev, oskrbeli manjše rane ter pokazali temeljne postopke oživljanja pri akutnem miokardnem infarktu (srčnem zastoju). Vsakemu od poškodovancev smo preventivno nastavili vratno opornico, da ne pride do poškodbe vratne hrbtenice.
zasavje za zdravje 2013 (2)

zasavje za zdravje 2013 (7)

zasavje za zdravje 2013 (6)

2. prizor nujne medicinske pomoči. Prikazali smo kako ukrepati ob morebitnem srčnem infarktu (aktutni miokardni infarkt) ter piku strupenih kač. V tem prizoru smo zopet prikazali temeljne postopke oživljanja ampak tokrat z uporabo AED-ja (defibrilatorja), ki nam precej olajša oživljanje in obenem poveča možnosti preživetja za kar 90%.

zasavje za zdravje 2013 (4)

543129_4823921312705_1727304146_nzasavje za zdravje 2013 (1)

Lahko si ogledate še nekaj zelo zanimivih fotografij ob izvajanju nujne medicinske pomoči.

zasavje za zdravje 2013541760_520611657975228_293684480_nzasavje za zdravje 2013 (8)

 
Avtor: Damir Bajrič
 Ni komentarjev »

Ni komentarjev.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napišite komentar

*

 


Powered by: Zdravstvena.info
Vse podatke na straneh uporabite le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav ter za izbiro in način jemanja zdravil. Vse dokumente, gradivo, objave in nasvete uporabljate na lastno odgovornost. Vsi prispevki so last avtorjev. Ne odgovarjamo za kakršnokoli vsebino ali škodo, ki bi pri tem nastala. Pisanje in objavljanje na lastno odgovornost. Zdravstvena.info in blog.zdravstvena.info ne prevzemata nikakršne odgovornosti za nastale situacije. Če smatrate, da karkoli ne spada na portal oz. se z kakšno datoteko ali stvarjo, ki se nahaja na portalu ne strinjate nam to pošljite na [email protected] in bomo to stvar odstranili.
Tagi: