Vaja letalske nesreče 2006 Brnik

Kategorije : Utrinki s strokovnih srečanj, seminarjev, simpozijev, vaj — Objavil : admin junij 21, 2012

Vaja letalska nesreca Brnik 2006 (2)

V soboto, 14. oktobra, je bila na letališču Brnik letošnja osrednja državna vaja s področja zaščite in reševanja »Letalska nesreča – 2006«. Z njo so organizatorji želeli preveriti pripravljenost in usposobljenost sil za zaščito, reševanje in pomoč ob veliki nesreči v letalskem prometu.

Scenarij vaje je predvideval, da se je med pristankom letalo Airbus 320 letalske družbe Adria Airways d.d., v katerem je bilo 152 potnikov in 6 članov posadke, zaradi bočnega vetra, zrušilo približno 400 metrov desno od vzletno pristajalne steze. Pri padcu na tla se je letalo prepolovilo, pričelo je iztekati gorivo in izbruhnil je požar. Scenarij vaje tudi predvideval, da je po prvih podatkih več deset potnikov mrtvih in več deset huje poškodovanih.

Vajo so organizirali Ministrstvo za obrambo – Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Ministrstvo za promet – Direktorat za letalstvo, Ministrstvo za notranje zadeve – Generalna policijska uprava, Ministrstvo za zdravje, Kontrola zračnega prometa d.o.o., Aerodrom Ljubljana d.d., Adria Airways, d.d., Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Občina Cerklje na Gorenjskem.Ni komentarjev »

Ni komentarjev.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napišite komentar

*

 


Powered by: Zdravstvena.info
Vse podatke na straneh uporabite le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav ter za izbiro in način jemanja zdravil. Vse dokumente, gradivo, objave in nasvete uporabljate na lastno odgovornost. Vsi prispevki so last avtorjev. Ne odgovarjamo za kakršnokoli vsebino ali škodo, ki bi pri tem nastala. Pisanje in objavljanje na lastno odgovornost. Zdravstvena.info in blog.zdravstvena.info ne prevzemata nikakršne odgovornosti za nastale situacije. Če smatrate, da karkoli ne spada na portal oz. se z kakšno datoteko ali stvarjo, ki se nahaja na portalu ne strinjate nam to pošljite na [email protected] in bomo to stvar odstranili.
Tagi: