Vabilo na okroglo mizo – Pristop k zdravljenju odvisnosti

Kategorije : Blogi dijakov in študentov zdravstvenih smeri — Objavil : admin april 18, 2008

Društvo študentov medicine Slovenije (DŠMS) bo v  sredo, 23. 4. 2008  v okviru projekta Osveščen, ne zadet! organiziralo okroglo mizo Na pomoč!, ki bo potekala v  veliki predavalnici Medicinske fakultete v Ljubljani (Korytkova 2) ob 18.00.

Vedno več posameznikov poseže po drogah. Le-te lahko bistveno spremenijo potek življenja. Lahko se pripeti tudi komu bližnjemu. Pa boste prepoznali spremembe vzorca obnašanja, boste vedeli kako pristopiti do prijatelja, sestre, hčerke? Tema okrogle mize je prav to, torej kako pristopiti do osebe, ki jo imaš rad in bi ji rad pomagal…

Ne pozabite, droge se lahko dotaknejo vsakogar.

K sodelovanju smo povabili:
– Andrej Kastelic, dr.med., spec. psih., Center za zdravljenje odvisnih od prepovedanih drog

– Jasna Čuk Rupnik, dr. med., spec. ped., avtorica knjige Moji metadonski otroci

– Milan Krek, dr. med., spec. soc. med., Urad za droge

– Zlatko Blažič, avtor knjige Zgodovina moje heroinske odvisnosti


Govorili bomo o problematiki prvega pristopa k zdravljenju odvisnosti, težavah, ki lahko pri tem nastopijo, kako vrsta droge vpliva na pristop ter nadzor in motivacija odvisnika med zdravljenjem. Moderator okrogle mize bo Janko Vlaović, dr. med., soustanovitelj projekta Osveščen, ne zadet!.

Prireditev bo javna in se je lahko udeleži vsakdo. Udeležba je brezplačna in namenjena ljudem vseh starosti.

Projekt Osveščen, ne zadet! poteka letos že šesto leto zapored. Gre za projekt na področju primarne preventive uporabe prepovedanih drog , nosilec projekta pa je Društvo študentov medicine Slovenije.  Projekt se je v osnovi razvil predvsem zato, ker se v Sloveniji  premalo zavedamo nevarnosti uporabe drog, predvsem pa njihove razširjenosti. Znanje o drogah in zasvojenosti je med slovensko javnostjo omejeno, stigmatizacija in tabuiziranje pa ostajata visoka. Zato smo si kot enega glavnih cilje v našega projekta zastavili dvigniti raven osveščenosti o problematiki drog in zasvojenosti v Sloveniji ter spodbuditi družbeno participacijo mladih v tej problematiki.

Za več informacij si lahko ogledate našo spletno stran www.osvescen.si1 Komentar »

922

Pingback avtor Medicine » Blog Archive » Vabilo na okroglo mizo - Pristop k zdravljenju odvisnosti

april 18, 2008 @ 9:46 dopoldne

[…] Continue Reading […]

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napišite komentar

*

 


Powered by: Zdravstvena.info
Vse podatke na straneh uporabite le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav ter za izbiro in način jemanja zdravil. Vse dokumente, gradivo, objave in nasvete uporabljate na lastno odgovornost. Vsi prispevki so last avtorjev. Ne odgovarjamo za kakršnokoli vsebino ali škodo, ki bi pri tem nastala. Pisanje in objavljanje na lastno odgovornost. Zdravstvena.info in blog.zdravstvena.info ne prevzemata nikakršne odgovornosti za nastale situacije. Če smatrate, da karkoli ne spada na portal oz. se z kakšno datoteko ali stvarjo, ki se nahaja na portalu ne strinjate nam to pošljite na [email protected] in bomo to stvar odstranili.
Tagi: