Utrinki iz mednarodnega tečaja za fizioterapevte junij 2012

Kategorije : Zgodbe zaposlenih v zdravstvu — Objavil : admin junij 21, 2012

V soboto, 16.06.2012 se je zaključil tretji mednarodni tečaj fascialne manipulacije za fizioterapevte in fiziatre v Italiji.

Ko smo se v ponedeljek zbrali smo se najprej previdno »potipali« kdo smo in od kje prihajamo. Da je bil tečaj res mednarodni se je kaj hitro izkazalo, saj smo se skupaj zbrali iz vseh vetrov, Japonske, Kitajske, Kanade, Izraela, Danske, Finske, Litvanije, Irske, Poljske, Italije in Slovenije.

In potem se je začelo, tečaj je potekal po že ustaljenih tirnicah, prvi dan nam ni bilo nič jasno, drugi dan se nam je dozdevalo, ja to je to, razumemo, tretji dan pa ponovno popolna zmeda. Na srečo so naši potrpežljivi inštruktorji, za kar se jim iz srca zahvaljujem, z mirnostjo, veseljem in strokovnimi prijemi z nami ponavljali in ponavljali tako teorijo, kot tudi praktični del. Izrednega pomembno je da terapijo preizkusimo na sebi, saj tako lažje razumemo kaj in kako naj bi čutili. Prav tako je  pomembno tudi naše izvajanje terapije na kolegici, kolegu, saj samo tako dobimo pravilno informacijo o izvedbi terapije.

Po šestih dnevih spoznavanja fascie in fascialne manipulacije, so nam organizatorji pripravili še, sicer napovedano »poslastico«, test. Poleg preverjanja anatomije in novo pridobljenega znanja, je test tudi preverjanje razumevanja angleščine. Če nam je bilo v prvih dneh tečaja malo hladno, smo se med testom zagotovo dobro ogreli. Bili smo pridni, učili smo se in na zadovoljstvo učiteljev in nas samih tudi naučili. Za razliko od prvega dne, ko smo si bili še tujci je bilo slovo mnogo bolj toplo, prisrčno, saj smo v tem tednu navezali pristne stike.

Domov smo se vrnili obogateni z novim znanjem, ki ga že učinkovito uporabljamo pri svojih pacientih.

Fascialna manipulacija je zagotovo tehnika, ki deluje!

Ob takih mednarodnih srečanjih se vedno sprašujem in primerjam nivo znanja kolegic in kolegov  iz drugih dežel. Na srečo lahko rečem, da je nivo slovenske fizioterapije, vsaj manualne fizioterapije, na visoki in svetovno primerljivi ravni.

Blanka Koščak Tivadar dipl.fiziot.

Ipnf in Cyriax terapevtNi komentarjev »

Ni komentarjev.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napišite komentar

*

 


Powered by: Zdravstvena.info
Vse podatke na straneh uporabite le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav ter za izbiro in način jemanja zdravil. Vse dokumente, gradivo, objave in nasvete uporabljate na lastno odgovornost. Vsi prispevki so last avtorjev. Ne odgovarjamo za kakršnokoli vsebino ali škodo, ki bi pri tem nastala. Pisanje in objavljanje na lastno odgovornost. Zdravstvena.info in blog.zdravstvena.info ne prevzemata nikakršne odgovornosti za nastale situacije. Če smatrate, da karkoli ne spada na portal oz. se z kakšno datoteko ali stvarjo, ki se nahaja na portalu ne strinjate nam to pošljite na [email protected] in bomo to stvar odstranili.
Tagi: