Utrinki iz 4. teka misli na srce

Kategorije : Fotoreportaže in utrinki iz zabav, srečanj, piknikov — Objavil : admin april 16, 2009

Projekt Misli na srce, ki deluje znotraj Društva študentov medicine Slovenije, je 15. 4. 2009 v parku Tivoli organiziral 4. tek Misli na srce.

Prireditev je potekala v okviru meseca sociale in zdravja pod okriljem Študentske organizacije univerze v Ljubljani (ŠOU) s podporo Leka in podjetja Jamnica.

Njen glavni namen je bil spodbujanje ljudi k zdravemu življenjskemu slogu in ozaveščanja javnosti o problematiki bolezni srca in ožilja, ki so najpogostejši razlog smrti pri nas.

Tekači so se lahko preizkusili na progah dolgih 2 km, 4 km in 10 km. Prijavnine ni bilo.

misli-na-srce

Hkrati je potekala akcija ozaveščanja javnosti o problemu boleznih srca in ožilja in v sklopu nje brezplačne meritve holesterola, krvnega sladkorja, tlaka in ogljikovega oksida v izdihanem zraku. Na prizorišču so potekale še naslednje spremljevalne dejavnosti: tečaj oživljanja z uporabo  avtomatskega defibrilatorja, pogovor s priznanim tekaškim strokovnjakom Urbanom Praprotnikom, test tekaške obutve, predstavitev športnih srčnih merilcev in očal ter degustacija športnih in mlečnih napitkov.

Tek Misli na srce postaja tradicionalen, saj je letos potekal že četrtič. Prireditev je namenjena širši populaciji, ljudem vseh starosti.

Teka se je udeležilo preko 1100 tekačev, prišli pa so tudi številni obiskovalci, ki niso tekli, so pa glasno spodbujali tekače ali se udeležili ostalih spremljevalnih dejavnosti.

Odzivi so bili zelo pozitivni. Ljudje so bili navdušeni nad brezplačnimi meritvami, dobro organiziranim tekom in pozitivnim vzdušjem. Naklonjeno je bilo tudi vreme.1 Komentar »

Komentar avtor športne stave

junij 14, 2009 @ 10:41 popoldne

1100 udeležencev pa sploh ni slabo.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napišite komentar

*

 


Powered by: Zdravstvena.info
Vse podatke na straneh uporabite le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav ter za izbiro in način jemanja zdravil. Vse dokumente, gradivo, objave in nasvete uporabljate na lastno odgovornost. Vsi prispevki so last avtorjev. Ne odgovarjamo za kakršnokoli vsebino ali škodo, ki bi pri tem nastala. Pisanje in objavljanje na lastno odgovornost. Zdravstvena.info in blog.zdravstvena.info ne prevzemata nikakršne odgovornosti za nastale situacije. Če smatrate, da karkoli ne spada na portal oz. se z kakšno datoteko ali stvarjo, ki se nahaja na portalu ne strinjate nam to pošljite na [email protected] in bomo to stvar odstranili.
Tagi: