Svetovni dan srca 2014

Kategorije : Blogi - Svoboda govora — Objavil : admin september 22, 2014

HeartSrčno žilne bolezni letno povzročijo smrt kar 17,3 milijona ljudi po vsem svetu, bo v 15 letih ta številka narastla na 23 milijonov, če ne bomo ničesar  storili. Za Slovenijo sta ti dve številki 7.000 in 9.300. Grozljivo!!! Mnogo od teh smrti  je prezgodnjih in bi jih lahko preprečili.

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije vseskozi poudarja, da je za svoje zdravje v prvi vrsti odgovoren vsak sam. In ljudje to odgovornost tudi sprejemajo. Več se gibljejo, opuščajo škodljive razvade, bolj zdravo se prehranjujejo.

Ob letošnjem svetovnem dnevu srca posebej izpostavljamo, da vse le ni odvisno samo od posameznic oziroma posameznikov.

Na zdravje  prebivalstva imajo velik vpliv in s tem prevzemajo tudi velik del odgovornosti tudi delodajalci in celotna družba na čelu z državo in njenimi inštitucijami. Nič ne pomaga ozaveščenost ljudi, če pa živijo v nečistem okolju in če delajo na delovnih mestih, kjer delodajalci na spoštujejo možnosti varovanja zdravja delavcev.

Zato kličemo vsem, ki kjerkoli sprejemate odločitve: vedno pomislite kako bo vaša odločitev vplivala na zdravje ljudi.

Omogočite otrokom in vsem ljudem:

Da bodo živeli, se učili in delali v zdravem okolju

Da se bodo igrali in preživljali prosti čas v zelenem okolju

Da bodo vsaj v šoli in na delovnih mestih jedli zdravo hrano

Da bo težje priti do zdravju škodljivih navad kot so tobak, alkohol….

Zdrava družba bo uspešna družba:

Društvo sporoča vsem učenkami in učencem prvih treh razredov ljubljanskih osnovnih šol, njihovim staršem in učiteljem, da bodo tudi letos spoznavali skrivnosti zdravega načina življenja s pobarvanko Igorja Ribiča Srček Bimbam.

Častni pokrovitelj prireditev ob letošnjem Svetovnem dnevu srca je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Oglejte si ZLOŽENKONi komentarjev »

Ni komentarjev.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napišite komentar

*

 


Powered by: Zdravstvena.info
Vse podatke na straneh uporabite le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav ter za izbiro in način jemanja zdravil. Vse dokumente, gradivo, objave in nasvete uporabljate na lastno odgovornost. Vsi prispevki so last avtorjev. Ne odgovarjamo za kakršnokoli vsebino ali škodo, ki bi pri tem nastala. Pisanje in objavljanje na lastno odgovornost. Zdravstvena.info in blog.zdravstvena.info ne prevzemata nikakršne odgovornosti za nastale situacije. Če smatrate, da karkoli ne spada na portal oz. se z kakšno datoteko ali stvarjo, ki se nahaja na portalu ne strinjate nam to pošljite na [email protected] in bomo to stvar odstranili.
Tagi: