Odvzeta licenca zaradi razmerja s pacientko

Kategorije : Zanimivosti s področja zdravstva — Objavil : admin januar 28, 2008

doc-patient.jpg41- letnemu zdravstvenemu tehniku, ki je delal v centru za duševno zdravje v Newportu, je bila odvzeta licenca zaradi partnerskega odnosa s pacientko.

Charles Henry Johnston je bil zaposlen v Devon Partnership NHS Trust. V dveh priložnostih, ki ju je imel, mu je spodletelo postaviti primerne profesionalne meje s svojimi pacienti, pravtako pa se o morebitnih skrbeh, ki jih je imel, ni pogovoril s svojim delodajalcem.

Porota zdravstvenega in babiškega sveta (NMC) in pristojni komite je sprejel Johnstonovo priznanje ter upoštevala dejstvo, da je uvidel svojo napako.

Odločil se je, da prekine pogodbo in svojim novim delodajalcem v Lampton Court.

Porotniki so opazili, da je končal z delom zdravstvenega tehnika in spoznal, da bi verjetno rajši videl, da mu vzamejo licenco, kot to, da slovi kot ZT, ki si je dovolil preživeti noč s pacientko v lastnem domu.

Predstavnica NMC Leila Harris je dejala: ˝ Porota je upoštevala vse dokaze, ki so bili dokazani pred tem, vključno z dosedanjim dobrim delom g.Johnstona. Naredil je nekaj pravilnih korakov s tem ko je svojim novim delodajalcem pojasnil zgodbo.

Kakorkoli, stroški so bili izjemno visoki in so ˝vsebovali˝ tudi ranljivo pacientko. Gospodu Johnstonu je žal, da si je dovolil imeti spolni odnos s pacientko.˝

Zaradi tega razloga se je porota odločila, da mu vzame licenco za opravljanje del zdravstvenega tehnika.

Da ne boste kaj plavšali s pacientkami pri nas saj boste tudi pri nas ob licenco :)Ni komentarjev »

Ni komentarjev.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napišite komentar

*

 


Powered by: Zdravstvena.info
Vse podatke na straneh uporabite le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav ter za izbiro in način jemanja zdravil. Vse dokumente, gradivo, objave in nasvete uporabljate na lastno odgovornost. Vsi prispevki so last avtorjev. Ne odgovarjamo za kakršnokoli vsebino ali škodo, ki bi pri tem nastala. Pisanje in objavljanje na lastno odgovornost. Zdravstvena.info in blog.zdravstvena.info ne prevzemata nikakršne odgovornosti za nastale situacije. Če smatrate, da karkoli ne spada na portal oz. se z kakšno datoteko ali stvarjo, ki se nahaja na portalu ne strinjate nam to pošljite na [email protected] in bomo to stvar odstranili.
Tagi: