Odprtje heliporta v Splošni bolnišnici Jesenice

Kategorije : Zanimivosti s področja zdravstva — Objavil : admin julij 28, 2012

SBJ – Splošna bolnišnica Jesenice je postala prva bolnišnica v Sloveniji z modernim heliportom. S tem odprtjem 20.6.2012  so poskrbeli za boljšo varnost tako pacientov kot tudi zaposlenih.

Do sedaj je helikopter 40 let pristajal na improviziranem heliportu na ambulantni stavbi.

Zadnja leta so morali helikopterji pristajati na počivališču za tovornjake, paciente pa je do bolnišnice prepeljalo reševalno vozilo, kar je podaljšalo čas reševalnega prevoza. Pacienta je bilo potrebno preložiti iz helikopterja v reševalno vozilo in nato spet preložiti v bolnišnici. Zgubljal se je dragocen čas.

Potrebno pa bi ga bilo zgraditi še kje, npr. v Izoli, Mariboru itd..

Prvi korak pa so kljub nekaj zapletom naredili gorenjci :)Ni komentarjev »

Ni komentarjev.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napišite komentar

*

 


Powered by: Zdravstvena.info
Vse podatke na straneh uporabite le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav ter za izbiro in način jemanja zdravil. Vse dokumente, gradivo, objave in nasvete uporabljate na lastno odgovornost. Vsi prispevki so last avtorjev. Ne odgovarjamo za kakršnokoli vsebino ali škodo, ki bi pri tem nastala. Pisanje in objavljanje na lastno odgovornost. Zdravstvena.info in blog.zdravstvena.info ne prevzemata nikakršne odgovornosti za nastale situacije. Če smatrate, da karkoli ne spada na portal oz. se z kakšno datoteko ali stvarjo, ki se nahaja na portalu ne strinjate nam to pošljite na [email protected] in bomo to stvar odstranili.
Tagi: