Nov urgentni blok KCLJ?

Kategorije : Blogi - problematika v zdravstvu — Objavil : admin januar 25, 2011

Vedno več je bolnih, nesreč, poškodovanih… toda, ko se sprehodiš mimo kliničnega centra pa je gradbišče novega urgentnega bloka zapuščeno, sameva slišati je žvižgati le veter izza luknjastih sten.. žalostno.

V bližini pa se ponosno bohoti nova garažna hiša urejena, negovana in polna življenja.

Sprašujem se le kaj je narobe v tej naši mali državici, da se toliko let ene in iste stvari ‘vlečejo’ v nedogled…

Zanimajo me vaši pogledi in opažanja na to problematiko?

Odgovor zakaj še ni zadeva zaključena….:

Minister za zdravje Tomaž Gantar je danes, 7. marca 2012, razveljavil dva postopka javnega naročanja v okviru izvedbe projekta DTS, ki sta bila v teku. Gre za javno naročilo za izvedbo gradbeno – obrtniških del  (JN11191/2011) in javno naročilo za izvedbo strojnih in elektro instalacij z instalacijsko opremo (JN13845/2011,  JN225/2012,  JN946/2012). Skupna vrednost obeh naročil je okoli 60 milijonov evrov.
Po besedah ministra Gantarja je razveljavitev postopkov nujno potrebna zaradi ugotovljenih napak oz. nepravilnosti v obeh postopkih, izvedena pa bo tudi revizija celotnega poteka investicije DTS.

V postopku javnega naročanja za izbiro izvajalca gradbeno obrtniških del je naročnik prejel štiri ponudbe. V okviru faze pregleda teh ponudb so bila ugotovljena dejstva, ki izkazujejo, da je v postopku javnega naročanja prišlo do napak oz. nepravilnosti, ki pomenijo oz. lahko pomenijo neskladno ravnanje s predpisi s področja javnega naročanja.

Nepravilnosti se nanašajo na članstvo predstavnikov svetovalnega inženirja in vodje projekta IMOS, d. d., v strokovni komisiji, v povezavi z lastniškimi povezavami med enim od ponudnikov, to je Graditeljem Kamnik, d. d., in družbo IMOS holding, d. d. Zato je bila sprejeta odločitev, da se vsa ravnanja ministrstva v tem postopku razveljavijo in razveljavi postopek v celoti.

V postopku javnega naročila za izvedbo strojnih in elektro instalacij z instalacijsko opremo na DTS  smo s strani  Adriaing, d. o. o., Koper in družbe Makro 5, d. o. o., prejeli zahtevek za revizijo. Ocenili smo, da je zahtevek upravičen, kar je tudi eden od razlogov za razveljavitev postopka.

Minister Gantar napoveduje tudi revizijo celotnega poteka investicije DTS – Diagnostično terapevtsko servisnega objekta UKC Ljubljana.

Danes je minister Gantar preklical tudi pooblastila UKC Ljubljana, ki se nanašajo na vodenje postopkov javnega naročanja v okviru investicij UKC Ljubljana.4 Komentarjev »

Komentar avtor dv

september 15, 2011 @ 11:50 dopoldne

Poskusil sem poiskati nadaljevanje zgodbe, pa sem našel samo slike, ki jih tako ali tako videvam vsak dan. Denar zagotavlja politika. Stanje je odraz prioritet, kot jih vidi skupina ekonomistov in spolitiziranih zdravnikov(beri zdravnikov, ki so medicino pozabili) na ministrstvu za zdravje.

lp

dv

Komentar avtor Puppy

maj 31, 2012 @ 1:02 popoldne

važno da je denar za nove stole na urgenci, za monitorje in programe, ki ti kažejo koliko časa čakaš na pregled – to lahko tudi sam ugotoviš s pogledom na uro. Noro res.

Komentar avtor s_love_nija

oktober 18, 2012 @ 4:22 popoldne

Pozdravljeni,
Mi morda, kdo zna odgovoriti na moje vprašanje in sicer, kaj pomeni to začasen dovoz za reševalna vozila, pomeni, da v končnem projektu ni mišljen uvoz na urgenco iz bohoričeve ceste, tako, kot je sedaj, čemu bo potem služil ta dovoz, ki je sedaj namenjen reševalnim vozilom, in kam se bo predstavil nov uvoz. Mislim, da toliko prostora, kod je sedaj na ploščadi za reševalna vozila nebo na njegoševi strani!

Prosim za odgovor, pozdrav!

Komentar avtor s_love_nija

oktober 18, 2012 @ 4:25 popoldne

Ter, kaj so dali vriniti v prizidek Meksike, poslovni center z lekarno, hotelom, trgovinami, ter avtopralnico.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napišite komentar

*

 


Powered by: Zdravstvena.info
Vse podatke na straneh uporabite le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav ter za izbiro in način jemanja zdravil. Vse dokumente, gradivo, objave in nasvete uporabljate na lastno odgovornost. Vsi prispevki so last avtorjev. Ne odgovarjamo za kakršnokoli vsebino ali škodo, ki bi pri tem nastala. Pisanje in objavljanje na lastno odgovornost. Zdravstvena.info in blog.zdravstvena.info ne prevzemata nikakršne odgovornosti za nastale situacije. Če smatrate, da karkoli ne spada na portal oz. se z kakšno datoteko ali stvarjo, ki se nahaja na portalu ne strinjate nam to pošljite na [email protected] in bomo to stvar odstranili.
Tagi: