Nasmešek medicinske sestre?

Kategorije : Zgodbe zaposlenih v zdravstvu — Objavil : admin maj 16, 2012

Nenapisano pravilo je, da medicinska sestra mora imeti nasmešek na ustih in prijazno besedo na jeziku. Vsaj v moji praksi je tako.

Večkrat pa se je verjetno marsikomu od nas pripetilo, da smo prišli na pregled in MS ni bila ravno dobre volje in se smejala.

Verjetno je vsak od nas pomislil, kaj jo pa stane malce nasmeška in prijaznosti. Verjetno ni bila nesramna ali kaj, samo tistega izraza ni bilo, ki bi jo od MS pričakoval.

Vprašam se, kakšna bi morala MS pravzaprav biti, da bi ustrezala vsem standardom.

Prijazna, vsekakor. Vesela, prav tako. Razgledana, definitivno. Strpna, absolutno.

Lastnosti, ki bi jih MS morala imeti po pričakovanjih bolnikov, nadrejenih in same MS je veliko. Pravzaprav bi bila idealna MS kar malce super junaška mogoče. Saj v realnem življenju zelo težko najdeš takšno osebo, ki bi 24ur na dan bila utelešenje popolnosti, mirnosti in prijaznosti.

Saj vem, da boste rekli, saj je plačana za to, vedela je kakšno službo bo opravljala, kaj pa je šla v to šolo.

Na nek način imate prav. Tudi sama sem bila v položaju, ko sem prišla v ordinacijo v vlogi pacienta in je bila MS zaposlena in se ni ukvarjala z menoj in sem razmišljala ali tudi sama kdaj tako nastopim pred svojimi pacienti. In odgovor je: DA.

Definitivno imam tudi sama slab dan, sem tečna, nervozna, mogoče mi zjutraj avtomobil ni vžgal, mogoče sem dan prej zvedela, da je nekdo od mojih bližnjih bolan. Razlogov za takšen odnos je lahko ogromno.

Vsak od nas je samo človek, ne glede na to v kateri službi je in vsak od nas ima svoje osebno življenje. In čeprav velja pravilo, da osebnega in poklicnega življenja ne smemo mešati pa smo vseeno ljudje, ki imamo čustva in je težko izklopiti vse kar se nam dogaja in biti vedno nasmejati.

Zato naslednjič, ko se bomo odpravili v ambulanto imejmo v mislih, da smo/so tudi MS samo ljudje in da lahko imajo/imamo slab dan.

Dejana Bradarič

TZN, org.soc.mreže1 Komentar »

Komentar avtor Puppy

maj 31, 2012 @ 11:30 dopoldne

MS ni za to v službi da se smehlja, ampak da pomaga. V vseh profesijah bi se morali vsi prijazno in profesionalno nasmihati, pa se ne.Kako boš obdržal nasmešek na obrazu, ko pa te dnevno bolniki žalijo, pošiljajo ne vem kam vse, da o plačah niti ne govorimo.
Mislim, da je večje vprašanje zakaj so slabe volje. Poglejmo razmere v zdravstvu, ki so vsako leto slabše.
Zakaj je pomembno, da ima MS lase spete v čop?, zakaj ne sme imeti kot ženska urejenih in nalakiranih nohtov? A je res važno a reši bolniku življenje z živo zelenimi nohti in razpuščenimi lasmi? Važno, da ga reši!
Dajmo se ukvarjati z resničnimi težavami, ne pa z malenkostmi.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napišite komentar

*

 


Powered by: Zdravstvena.info
Vse podatke na straneh uporabite le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav ter za izbiro in način jemanja zdravil. Vse dokumente, gradivo, objave in nasvete uporabljate na lastno odgovornost. Vsi prispevki so last avtorjev. Ne odgovarjamo za kakršnokoli vsebino ali škodo, ki bi pri tem nastala. Pisanje in objavljanje na lastno odgovornost. Zdravstvena.info in blog.zdravstvena.info ne prevzemata nikakršne odgovornosti za nastale situacije. Če smatrate, da karkoli ne spada na portal oz. se z kakšno datoteko ali stvarjo, ki se nahaja na portalu ne strinjate nam to pošljite na [email protected] in bomo to stvar odstranili.
Tagi: