Hipokratov otok in zdravstvo v Grčiji

Kategorije : Blogi - problematika v zdravstvu — Objavil : admin julij 26, 2011

Hipokratov otok, Kos, Grčija. Kriza. Dopust dopust dopust krasen, nebo brez oblačka, morje, mrzlo pivo in pečen ligenj na rukolini posteljici s česnom :)

Kot zdravstveni delavec je seveda v raziskovanje otoka vključeno tudi stanje in informiranje o zdravstvenih ustanovah in zdravstvenem sistemu.

Najdem bolnišnico v mestu Kos. Pred bolnišnico v bolnišnici visijo črne zastave. Le zakaj je kdo umrl? Vstopim in malce podebatiram z zdravnikom na internem oddelku.

Hodim po bolnišnici, ozračje je napeto, žalostno, pri zdravstvenem osebju je čutiti jezo in razočaranje.

Podobno kot pri nas imajo tudi na otoku javno bolnišnico in nekaj privatnih klinik. Razlika pa je ta, da zaposleni v bolnišnici ( zdravniki, medicinske sestre, ostalo osebje ) niso dobili plačila že od meseca januarja 2011.

Enostavno jim država ne plačuje. Oni še kar delajo naprej.Material si zagotavljajo s pomočjo farmacevtskih podjetij in finančno močnih hotelov na otoku. Tako, da verjetno, če ne bi bil v tolikšni meri razvit turizem na otoku in ogromna količina turistov je vprašanje kako bi bolnišnica funkcionirala.

(Hipokratovo drevo v mestu Kos, Grčija )

Sicer se vse premika bolj počasi kot tudi vse ostale stvari na otoku pa vendar zaposleni delajo.

Delajo v dobro ljudem, ki potrebujejo pomoč. Stvari pa se ne premikajo nič na bolje tudi po finančnih injekcijah evropske unije.

(Tako, kot zdravstveni sistem v Grčiji tudi Hipokratovo drevo počasi propada )

Malce za razmišljanje kakšno je stanje pri nas kljub krizi.

Zaposleni dobivamo redna plačila, plač nam tudi ne znižujejo. Tudi črnih zastav še nimamo izobešenih po ustanovah. Zato moramo biti zadovoljni s tem kar imamo. Stvari so lahko le še slabše :)

V kolikor imate kakšno zgodbo, razmišljanja,  lastne poglede, prispevke jih lahko pošljete na [email protected] in objavljeni bodo na zdravstvenem blogu :)Ni komentarjev »

Ni komentarjev.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napišite komentar

*

 


Powered by: Zdravstvena.info
Vse podatke na straneh uporabite le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav ter za izbiro in način jemanja zdravil. Vse dokumente, gradivo, objave in nasvete uporabljate na lastno odgovornost. Vsi prispevki so last avtorjev. Ne odgovarjamo za kakršnokoli vsebino ali škodo, ki bi pri tem nastala. Pisanje in objavljanje na lastno odgovornost. Zdravstvena.info in blog.zdravstvena.info ne prevzemata nikakršne odgovornosti za nastale situacije. Če smatrate, da karkoli ne spada na portal oz. se z kakšno datoteko ali stvarjo, ki se nahaja na portalu ne strinjate nam to pošljite na [email protected] in bomo to stvar odstranili.
Tagi: