Heliport klinični center Ljubljana

Kategorije : Zanimivosti s področja zdravstva — Objavil : admin julij 11, 2013

heliport UKC LJ

Heliport UKC Ljubljana predstavlja pridobitev tako za osrednjo kot celotno Slovenijo, pomemben pa je tudi za povezavo preko meja, saj bo s tem omogočena optimalna povezava do naše osrednje zdravstvene institucije za vse urgentne primere helikopterskih prevozov, kot na primer: poškodovancev, bolnikov iz drugih bolnišnic, prevozov novorojenčkov v inkubatorjih in podobno.

Po kategoriji sodi med heliporte za lastne potrebe UKC Ljubljana, vezane na izvajanje zdravstvene dejavnosti. V Sloveniji ima heliport le še SB Jesenice, ostale slovenske bolnišnice ( SB Novo mesto, UKC Maribor, SB Celje, SB Murska Sobota, SB Izola in SB Nova Gorica ) pa imajo pristajališča. V sklopu gradnje mreže urgentnih centrov bodo v okviru naslednje finančne perspektive bolnišnice, ki so vključene v to mrežo, predvidoma uredile tudi helioport.

Tehnični podatki
Heliport, ploščad je premera 34 metrov, je pozicioniran na jekleni nosilni podkonstrukciji, nameščeni na strehi 3. nadstropja objekta prizidka DTS, neposredno nad prostori urgence na višini nekaj več kot 42 metrov.
Z mostovžem (povezovalna brv s pokritim hodnikom, komandnim prostorom in predprostorom za dostop na heliport ploščad) je povezan do vertikalnega komunikacijskega jedra, stolpno gradbeno konstrukcijo, nameščeno na vzhodni fasadi prizidka k UKC Ljubljana,  ki predstavlja transportno-komunikacijsko povezavo z objekti UKC Ljubljana oz. prostori urgence.

Vertikalno jedro sestavlja stopnišče, dve bolnišnični dvigali nosilnosti 2750 kg in eno osebno dvigalo nosilnosti 1000 kg s predprostorom pred dvigali in stopniščem povezano s komunikacijskimi površinami objekta DTS v vseh etažah. Skupna netto površina vertikalnega komunikacijskega jedra je 471,00 m2.

Vrednost investicije
Vrednost celotne investicije heliporta UKC Ljubljana skupaj z vertikalnim komunikacijskim jedrom je  5.56 milijona evrov z vključenim DDV.

Varnost
Pri omenjeni investiciji je bila pri varnostnih ukrepih na prvem mestu požarna varnost. Heliport je opremljen z dvema gasilnima topovoma in sistemom za avtomatsko gašenje, ki se sproži samodejno v primeru požara na helikopterski ploščadi.1 Komentar »

Komentar avtor afna1972

julij 13, 2013 @ 7:51 dopoldne

dobro začeto moje vodstveno delo,potem pa so tajkuni vse uničili..

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napišite komentar

*

 


Powered by: Zdravstvena.info
Vse podatke na straneh uporabite le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav ter za izbiro in način jemanja zdravil. Vse dokumente, gradivo, objave in nasvete uporabljate na lastno odgovornost. Vsi prispevki so last avtorjev. Ne odgovarjamo za kakršnokoli vsebino ali škodo, ki bi pri tem nastala. Pisanje in objavljanje na lastno odgovornost. Zdravstvena.info in blog.zdravstvena.info ne prevzemata nikakršne odgovornosti za nastale situacije. Če smatrate, da karkoli ne spada na portal oz. se z kakšno datoteko ali stvarjo, ki se nahaja na portalu ne strinjate nam to pošljite na [email protected] in bomo to stvar odstranili.
Tagi: