Gradnja novega urgentnega centra na Jesenicah

Kategorije : Zanimivosti s področja zdravstva — Objavil : admin februar 1, 2015

nov urgentni center jesenice

Slovenija bo do konca leta 2015 dobila prve nove urgentne centre. Urgentnih centrov po deset in se gradijo s pomočjo evropskih sredstev.

Definitivno bo nov Urgentni center Jesenice pomembna pridobitev za vse paciente gorenjske regije in tudi za zaposlene v bolnišnici.

Zgrajen bo kot prizidek na zahodni strani ambulantnega objekta v katerem se nahaja tudi obstoječa bolnišnična urgenca, del specialističnih ambulant, sprejem, oddelek za laboratorijsko diagnostiko ter lekarna in kuhinja.

Obstoječi prostori bodo delno preurejeni in adaptirani, vzporedno z gradnjo Urgentnega centra bo potekala še gradnja novih prostorov za endoskopsko dejavnost in sprejemno pisarno.

Obstoječa bolnišnična urgenca obsega približno 690 m², nov, sodoben urgentni center pa bo obsegal skoraj 1390 m² in bo zgrajen v skladu z Enotno metodologijo oblikovanja urgentnih centrov v RS.

Zaradi obsežnih gradbenih del bo potrebna tudi ureditev okolice, urejen bo nov plato in nov dovoz za reševalna vozila s pokrito ploščadjo ter nova pot za dostop pešcev do objekta.

Na novo se bo organiziral tudi sistem nmp tako, da naj bi bila nujna medicinska pomoč še bolj dostopna vsem prebivalcem gorenjske.

Oglejte si nekaj fotografij gradnje novega urgentnega centra v SBJ

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNGNi komentarjev »

Ni komentarjev.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napišite komentar

*

 


Powered by: Zdravstvena.info
Vse podatke na straneh uporabite le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav ter za izbiro in način jemanja zdravil. Vse dokumente, gradivo, objave in nasvete uporabljate na lastno odgovornost. Vsi prispevki so last avtorjev. Ne odgovarjamo za kakršnokoli vsebino ali škodo, ki bi pri tem nastala. Pisanje in objavljanje na lastno odgovornost. Zdravstvena.info in blog.zdravstvena.info ne prevzemata nikakršne odgovornosti za nastale situacije. Če smatrate, da karkoli ne spada na portal oz. se z kakšno datoteko ali stvarjo, ki se nahaja na portalu ne strinjate nam to pošljite na [email protected] in bomo to stvar odstranili.
Tagi: