Današnja podoba Zdravstvene Nege

Kategorije : Blogi dijakov in študentov zdravstvenih smeri — Objavil : teo september 20, 2012

Podoba Zdravstvene Nege v modernih časih je velikokrat neprepoznavna oziroma v večini, ko nas laiki ocenjujo se pokaže neznanje in negativna mnenja o našemu poklicu. Ta degradirana podoba se ni razvila samo v današnjih modernih časih pač pa je počasi degradirala že od momenta, ko se je rodila na Krimskih bojiščih.


Kaj je torej narobe z današnjo podobo ?

V medijih, poročilih in skozi samo zgodovino zdravstvene nege je bil naš poklic vedno podrejen drugim poklicom. Povsod je bila medicinska sestra prepoznavna kot nek nižji delavec, brez posebnega znanja/izobrazbe, katere delo je v večini streženje zdravnikom in pacientom.

Poklic MS/DZ ni bil v večini priznan med laiki kot profesionalni poklic . Ta sprevržen pogled pa žal ni prisoten samo med laiki, pač pa tudi v zdravstvenih ustanovah.

Tukaj se ponekod kaže ogromna razlika med komuniciranjem sestre in zdravnika, žal je sestra v večini primerov podrejena v temu primeru in se jo ne jemlje kot profesionalca svoje stroke, pač pa le kot še enega podrejenega delavca in to je nekaj kar ljudje izven naše stroke takoj opazijo in si zapomnejo.

A glavni problem niso taki primeri pač pa zdravstveni delavci, ki pridejo v službo samo da odštevajo minute do svojega odhoda tisti dan.

To so ljudje, ki niso zainterisirani, da bi v svoji karieri napredovali, ti posamezniki niso zainterisirani, da bi tudi svoj  poklic izboljšali in da bi izboljšali pacientovo zdravljenje.

To so ljudje, ki zaradi svojega vedenja povzročajo največjo škodo poklicu zdravstvene nege saj se na take delavce prilepijo mediji in laična mnenja ljudi, ki jih opazujejo.

Zdravstveni delavci moramo razumeti , da se izobraževanje v našemu poklicu ne konča z šolo pač pa se nadaljuje skozi celotno kariero in razumeti moramo, da je pomembno da naš poklic predstavljamo laikom  na pravi način tudi takrat, ko kamere in pogledi niso obrnjeni na nas.Ni komentarjev »

Ni komentarjev.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napišite komentar

*

 


Powered by: Zdravstvena.info
Vse podatke na straneh uporabite le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav ter za izbiro in način jemanja zdravil. Vse dokumente, gradivo, objave in nasvete uporabljate na lastno odgovornost. Vsi prispevki so last avtorjev. Ne odgovarjamo za kakršnokoli vsebino ali škodo, ki bi pri tem nastala. Pisanje in objavljanje na lastno odgovornost. Zdravstvena.info in blog.zdravstvena.info ne prevzemata nikakršne odgovornosti za nastale situacije. Če smatrate, da karkoli ne spada na portal oz. se z kakšno datoteko ali stvarjo, ki se nahaja na portalu ne strinjate nam to pošljite na [email protected] in bomo to stvar odstranili.
Tagi: