5. Srečanje Adriatic Vascular Ultrasound Society

Kategorije : Utrinki s strokovnih srečanj, seminarjev, simpozijev, vaj — Objavil : admin junij 6, 2007

V času od 18. – 20. maja 2007 je v kongresnem centru Bernardin v Portorožu potekalo 5. letno srečanje Adriatic Vascular Ultrasound Society (AVUS), mednarodno strokovno srečanje s področja vaskularne ultrazvočne diagnostike.

avus-2007-1.jpg

Adriatic Vascular Ultrasound Society (AVUS) je mednarodno strokovno združenje treh dežel (Slovenija, Hrvaška, Italija), ustanovljeno leta 2003 v Philadelphiji, ZDA, pod okriljem Jefferson Ultrasound Research and Education Institute (JUREI), Thomas Jefferson University, Philadelphia, ZDA. Namenjeno je izobraževanju, strokovnemu napredku ter izmenjavi znanja in izkušenj na področju vaskularne ultrazvočne diagnostike.

 

Do sedaj je združenje uspešno izvedlo štiri tridnevna strokovna srečanja: leta 2004 in 2005 v Opatiji (Hrvaška), leta 2004 v Gradu (Italija) ter leta 2006 v Luganu (Švica); odzivi udeležencev na vseh dosedanjih srečanjih so bili zelo pozitivni. Že po prvih strokovnih srečanjih je bilo razvidno, da obstaja velik interes za tovrstno strokovno tematiko v vseh treh državah ter da strokovna srečanja ne pritegnejo le udeležencev iz Slovenije, Hrvaške in Italije, temveč tudi iz držav nekdanje Jugoslavije (Makedonija, Bosna in Hercegovina, Kosovo), Albanije, Madžarske, Švice, dosedanjih srečanj pa so se udeležili tudi posamezni udeleženci iz Pakistana in Švedske.

avus-2007-4.JPG

5. letno srečanje AVUS je bilo prvič organizirano v Sloveniji in predstavlja eno večjih mednarodnih ultrazvočnih prireditev pri nas doslej.

Na srečanju je sodelovalo 27 vabljenih predavateljev iz šestih držav: Laurence Needleman (Philadelphia, ZDA ), Brian D. Coley (Columbus, Ohio, ZDA), Coline Deane (London, Velika Britanija), Kurt Jaeger (Basel, Švica), Zoltan Harkanyi (Budimpešta, Madžarska), Sergio Castellani (Firence, Italija), Boris Brkljačić (Zagreb, Hrvaška), Guido Robotti (Lugano, Švica), Michele Bretolotto (Trst, Italija), Francesco M. Drudi (Rim, Italija), Vinicio Napoli (Pisa, Italija), Liana Cambj Sapunar (Split, Hrvaška), Igor Čikara (Zagreb, Hrvaška), Branko Breyer (Zagreb, Hrvaška) in skupina slovenskih predavateljev (Pavel Poredoš, Ljubljana; Mišo Šabovič, Ljubljana; Sabina Vadnjal, Maribor; Mirjana Brvar, Maribor; Zoran Miloševič, Ljubljana; Tomaž Šeruga, Maribor; Maksimilijan Kadivec, Ljubljana; Veljko Vlaisavljević, Maribor; Bojana Žvan, Ljubljana; Maja Podkrajšek, Ljubljana, Saša Rainer Slovenj Gradec).

avus-2007-12.JPG

 

68 udeležencev iz 7 držav je prisostvovalo 34 kakovostnim predavanjem s področja vaskularne ultrazvočne diagnostike, drugih vaskularnih slikovnih in intervencijskih metod ter klinike žilnih bolezni (multisistemski pristop k odkrivanju in zdravljenju ateroskleroze, odkrivanje predkliničnmih oblik ateroskleroze, itd.). Po vsakem sklopu predavanj je sledilo delo na ultrazvočnih aparatih pod vodstvom predavateljev (»hands-on«), organizirana je bila tudi analiza kliničnih primerov s kvizom, vsak udeleženec pa je prejel tudi CD ROM s predavanji in daljšimi povzetki predavanj.

Ob uradnem delu srečanja je bilo tudi mnogo priložnosti za neformalni pogovor s predavatelji. Ob zaključku drugega dne srečanja je udeležence z izredno zanimivim predavanjem razveselil tudi posebni gost Arne Hodalič, ki je ob izvrstnih fotografijah pripovedoval zgodbo o indijancih v gorah Kolumbije. Ob večerih smo se predavatelji in udeleženci družili na sprejemu s cocktailom in na gala večerji.

Prihodnja letna srečanja AVUSa bodo predvidoma v Italiji (leta 2008), na Hrvaškem (leta 2009) in v Švici (leta 2010).

 

asist.Saša Rainer, dr.med.

 

Celotna fotogalerija :

http://www.zdravstvena.info//gallery

 

 3 Komentarjev »

Pingback avtor vascular ultrasound

junij 12, 2008 @ 6:16 popoldne

[…] Vascular Ultrasound SocietyPictures and rewiev of 5. meeting in Bernardin Portorose Sloveniahttp://blog.zdravstvena.info/5-srecanje-adriatic-vascular-ultrasound-society/Amazon.com: Peripheral Vascular Ultrasound: Abigail Thrush …Making Sense of vascular Ultrasound: A […]

Pingback avtor Irenin blog » Blog Archive » Vrste blogov

oktober 24, 2009 @ 10:25 popoldne

[…] Zdravstveni blog: http://blog.zdravstvena.info/5-srecanje-adriatic-vascular-ultrasound-society/ […]

Pingback avtor AVUS | Zdravstveni blog : Budimpesta

avgust 25, 2010 @ 5:16 popoldne

[…] Read this article: AVUS | Zdravstveni blog […]

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napišite komentar

*

 


Powered by: Zdravstvena.info
Vse podatke na straneh uporabite le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav ter za izbiro in način jemanja zdravil. Vse dokumente, gradivo, objave in nasvete uporabljate na lastno odgovornost. Vsi prispevki so last avtorjev. Ne odgovarjamo za kakršnokoli vsebino ali škodo, ki bi pri tem nastala. Pisanje in objavljanje na lastno odgovornost. Zdravstvena.info in blog.zdravstvena.info ne prevzemata nikakršne odgovornosti za nastale situacije. Če smatrate, da karkoli ne spada na portal oz. se z kakšno datoteko ali stvarjo, ki se nahaja na portalu ne strinjate nam to pošljite na [email protected] in bomo to stvar odstranili.
Tagi: