10 značilnosti, ki jih mora imeti medicinske sestra / tehnik na urgenci

Kategorije : Zgodbe zaposlenih v zdravstvu — Objavil : admin januar 29, 2008

E.RMalce za hec veliko za res =)

1.    Mora biti pripravljena na udarce čez in počez ter se voljana vračati nazaj v službo kljub raznoraznim dogodivščinam.

2.    Ko nekdo ˝serje˝, vpije, kašlja, lula po tvojih čevljih, si reče: Vse je v redu, bila je nesreča. Ne skrbite.. saj se mi to ni zgodilo prvič in se bo zagotovo še ponovilo.

3.    Psihično močna in imeti železno voljo ter seveda imeti mora rada veliko krvi & ostalih človeških tekočin.


4.    Moraš biti sposobna zadržati sapo za 20-30 sekund, medtem ko čisti zapečeno blato pomešano z urinom iz babice, ki so jo našli po štirih dneh v stanovanju z zlomljenim kolkom.

5.    Mora obdržati resen obraz, ne glede na to kaj ji govorijo. Kontroliranje same sebe je najpomembnejše. Tiste, ki vzkipijo prepogosto pristanejo same na urgenci.

6.    Imeti mora bolan smisel za humor.

7.    Mora biti sposobna ne jesti 12 ur skupaj in ne lulati 6-8 ur.

8.    Obenem pa mora biti usposobljena sprazniti predalnik poln hrane in nato pojesti še svoje kosilo.

9.    Mora biti samozavestna in imeti sposobnost, da v kritičnih situacijah, lahko polni čakalnici ljudi, ki niso urgentni reče: Če vam ni treba biti tukaj, zginite domov in v ponedeljek  se narišite pri svojemu osebnemu zdravniku!!

10.    Ko dobi konec meseca plačo se mora delati kot, da je vse v najlepšem redu in se tolažiti s temu, da je tako bolje saj če bi bila v Avstriji bi dobila toliko ojrov, da ne bi imela časa zapravit vsega denarja.

Sigurno imate še kako alinejo za dodat  in jo lahko dodate v komentarjih ali pa napišete svoje razmišljanje direktno v blog =)2 Komentarjev »

680

Komentar avtor Aleš

februar 8, 2008 @ 4:23 popoldne

Good one :-)

890

Komentar avtor suzika

marec 21, 2008 @ 7:19 popoldne

oja, tale mi je pa všeč:D zdaj vidim kaj vse me še čaka:D

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napišite komentar

*

 


Powered by: Zdravstvena.info
Vse podatke na straneh uporabite le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav ter za izbiro in način jemanja zdravil. Vse dokumente, gradivo, objave in nasvete uporabljate na lastno odgovornost. Vsi prispevki so last avtorjev. Ne odgovarjamo za kakršnokoli vsebino ali škodo, ki bi pri tem nastala. Pisanje in objavljanje na lastno odgovornost. Zdravstvena.info in blog.zdravstvena.info ne prevzemata nikakršne odgovornosti za nastale situacije. Če smatrate, da karkoli ne spada na portal oz. se z kakšno datoteko ali stvarjo, ki se nahaja na portalu ne strinjate nam to pošljite na [email protected] in bomo to stvar odstranili.
Tagi: