10 dejstev, katerih bi medicinske sestre in zdravstveni tehniki želeli, da jih pacienti poznajo

Kategorije : Zgodbe zaposlenih v zdravstvu — Objavil : admin april 4, 2015

medicinske sestre in pacienti

Vedno več je papirologije, vedno manj pristnega stika s pacienti, vedno več bolnih, vedno več del in nalog in zelo bi bile / bili veseli, če bi pacienti vsaj nekaj stvari – zadev upoštevali in nas ne dodatno obremenjevali. Malce za hec in malce zares :)

  1. Zdravila so v različnih odmerkih in barvah. Mogoče doma jemljete eno tableto v bolnišnici pa vam bomo dali 2. To še ne pomeni, da je nekaj narobe. Zdravila so generična in različnih barv ter oblik. Ni nujno, da bo vaša mala zelena tabletka ista kot naša modra. Nič pa ne bo narobe, če vljudno vprašate.
  2. Ja in vedno bo. Manšeta za krvni tlak, ko se napihuje vam stiska roko. Ne bo vam odpadla…
  3. Vse zapeljive in pohotne fantazije pustite v filmih – doma pri ženah, saj nismo v bordelu. V kolikor pa Vam je kakšna všeč pa sigurno že greje posteljo kakšnemu zdravniku tako, da nimate šans =)
  4. Nič v bolnišnici ni enostavno, preprosto in hitro. Se boste morali pač navaditi, malce počakati po zvonenju na zvonec.
  5. Medicinske sestre – zdravstveni tehniki nimamo nič s poslovanjem bolnišnice, varčevanjem v zdravstvu in omejenimi materialno-kadrovskimi sredstvi. Pritožite se lahko direktorju, ministru za zdravje in vladi RS. Tudi nam ni lahko!
  6. Ko boste poizkusili zagirati omedlevico, nezavest, hude bolečine verjemite, da vam bomo takoj pomagale. Ampak ne upajte na nič več kot pa da ostanemo pri stroki!
  7. Medicinske sestre nismo strežnice, kuharice kave zdravnikom in vašim sorodnikom in če niste zadovoljni z obroki se sprehodite do kuhinje ali pojdite na avtomat po sendvič.
  8. Tudi mi imamo pravice in smo predvsem ljudje, ki se trudijo za vaše zdravje. Zato so vaši moteči duševni izpadi, agresija, jeza in preklinjanje popolnoma odveč.
  9. Lepo bi bilo, če bi vsi pacienti poznali vsaj osnovni bonton vedenja!
  10. Z veseljem sprejmemo vaš nasmeh in zahvalo! V kolikor pa se vam godi krivica je prav, da nam to zaupate, da poskusimo zadeve skupaj razrešiti v vaše dobro.

In zapomnite se!

Lepo se obnašajte v privat življenju do medicinskih sester / zdravstvenih tehnikov, saj nikoli ne veste kdaj nas boste še kako potrebovali.

Takrat bo vaš dober in prijazen odnos poplačan :DNi komentarjev »

Ni komentarjev.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Napišite komentar

*

 


Powered by: Zdravstvena.info
Vse podatke na straneh uporabite le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav ter za izbiro in način jemanja zdravil. Vse dokumente, gradivo, objave in nasvete uporabljate na lastno odgovornost. Vsi prispevki so last avtorjev. Ne odgovarjamo za kakršnokoli vsebino ali škodo, ki bi pri tem nastala. Pisanje in objavljanje na lastno odgovornost. Zdravstvena.info in blog.zdravstvena.info ne prevzemata nikakršne odgovornosti za nastale situacije. Če smatrate, da karkoli ne spada na portal oz. se z kakšno datoteko ali stvarjo, ki se nahaja na portalu ne strinjate nam to pošljite na [email protected] in bomo to stvar odstranili.
Tagi: